elinengelin.blogg.se

Nya Zeeland part 1

Halloj,

 

Jag är ankommen i NZ och har spenderat lite mer än en vecka här. 

 

Började i Auckland och kom dit dagen innan Lina som flög ända från Sverige. När jag vänta på bussen vid flygplatsen för att åka in till city träffa jag en svensk tjej som hette Viktoria och vi satt och snacka lite på bussen och kom fram till att vi skulle gå ut och käka ihop eftersom vi båda var själva. Vi bodde på olika hostel men hon följde med till mitt hostel för att jag skulle kunna checka in och lämna väskan och sedan gick vi till hennes hostel som låg i närheten.

 

När jag höll på och checka in satt Viktoria i soffan i receptionen och börja prata med en kille som efter ett tag visade sig

vara svensk som hette Robin haha. Det fanns inga lediga sängar på hostelet jag skulle bo på så han ringde och kolla om det fanns sängar på Viktorias hostel vilket det gjorde så han hängde på oss och följde sedan med för att käka också. Det vart 5 dollars pizza från Dominos, så jävla gott. Robin hade träffat en svensk tjej på flygplatsen som också reste själv som joinade oss efter ett tag, Anna hette hon. 

 

Vi fyra spenderade resten av kvällen ihop och hade väldigt kul ihop även fast vi bara känt varandra i några timmar. 

 

Dagen efter kom Lina 7 på morgonen och vi gick och åt frukost med Viktoria och Robin och sedan var det dags att säga hejdå till dom eftersom de skulle börja sina resor i NZ.

 

Jag och Lina spenderade några dagar i Auckland och åkte sedan vidare till Hot Water beach, Waitomo och Rotorua. Vi hängde med ett as skönt gäng som åkte samma buss som oss. Det var 2 finskar Mila och Emma, 1 italienare Vincenzo, 2 holländare som jag inte kommer ihåg namnen på, Hanna som var norsk, 2 engelska killar och Ellie och Alana som också kom från England. Vi hängde mest med Ellie och Alana som var väldigt härliga. (Skriver namnen mest för mig själv så jag ska komma ihåg hehe) 

I Waitomo gick vi i en gruva och såg glow worms, alltså maskar som lös. Så jävla coolt. Det var dock svin kallt där nere då vi var 70 meter under marken.  Vi besökte även Hobbiton där de spela in hobbiton filmerna. Har inte sett filmerna men det var väldigt fint där och coolt att se. Om ni någonsin besöker NZ så åk dit :D

 

I Rotorua splittrades vi då vi hade olika resplaner. Jag och Lina spenderade 3 dagar där och gick i Redwoods och besökte ett Polynesian Spa. Vi badade i hot springs alltså uppvärmt vatten från jordens yta. Så häftigt!!! Trodde bara det fanns på Island men tydligen inte. Rotorua ligger närmare jordens inre och det är därför de finns där. 

Vi var även på en nattmarknad och åt med Sharon en tjej från Tyskland. Åt Paella och en passionsfrukt och vitchoklad cupcake. Den cupcaken var den godaste cupcaken jag någonsin har ätit!!

 

Igår kom vi till Taupo där vi spenderat hela denna dag i. Vi vaknade kl 4 imorse för att bli upphämtade 5.20 och åka till Tongariro national park. 

Vi gick i 7 timmar eftersom den var 2 mil lång. Fyyyy fasiken vad jobbigt det var. Men det var så otroligt fint. Var inte riktigt imponerad av NZ innan men efter denna hike är jag verkligen det!! WOW är det ända jag har att säga. 

Även fast det var svinigt kallt och blåste som in i helvete under vissa delar så var det värt det. Man var tvungen att gå upp en en trappa som kallas för devils staircase och jag kan säga att namnet verkligen passa. Det var jääävligt jobbigt. Trappor upp för ett berg som kändes att de aldrig tog slut. Men det var sjukt häftigt. Vi såg en vulkan och sjuka vyer. När vi kom lite längre upp på berget blåste det så sjukt mycket att det kändes som att jag skulle flyga av och sedan gick det rätt neråt och det var endast sand och grus så var tvungen att typ glida ner med fötterna. Jag ramla två gånger :) 

7 timmar senare som kändes som en evighet så var vi framme och nu är vi tillbaka i Taupo och sitter på ett café och dricker kaffe which is well needed. Är suuuuper trött.

 

Imorn åker vi vidare till River Valley där vi spenderar en dag och sedan vidare till Wellington och södra ön.

 

Vi hörs snart igen när jag har nya äventyr att berätta.

 

Kram från Elin

 

Hobbiton 

  
Rotorua
 
 
Nattmarknaden i Rotorua
 
Tongariro national park
 
Detta är med no filter - hur sjukt??? 
 
l